Welkom alleenstaande ouder

Deze website is voor iedereen die alleen instaat voor de opvoeding van de kinderen.
Je vindt hier heel wat nuttige informatie die het dagelijkse leven makkelijker maakt.

Contact met lotgenoten

Een scheiding is vaak een bittere pil om te slikken en het overlijden van een geliefde is bijzonder zwaar om mee om te gaan. Veel mensen zoeken en vinden steun bij familie en vrienden. Toch is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Gelukkig bestaan er een aantal initiatieven die je in contact brengen met mensen met gelijkaardige ervaringen. Natuurlijk zijn er ook bewust alleenstaande ouders. Ook ver hen zijn sommige van deze organisaties zinvol.

  Houvast vzw
vzw Houvast richt zich naar alle alleenstaande ouders. Op hun website vind je veel informatie. Op het forum kan je in in contact komen met mensen die in een gelijkaardige situatie zitten. Zo kan je ervaringen uitwisselen, raad vragen, geven en krijgen. Geregeld zijn er activiteiten en uitstappen.

  Allegro vzw
Allegro vzw is een koepelorganisatie voor niet-commerciële single- en alleenstaanden verenigingen.

  Trefpunt Zelfhulp
Trefpunt Zelfhulp streeft ernaar om zelfhulpgroepen en patiëntenverenigingen te versterken en de waarde van lotgenotencontact en ervaringsdeskundigheid te promoten. Met de zoekfunctie op hun website kan je op zoek gaan naar een zelfhulpgroep in je buurt.

  vzw ConTempo
vzw ConTempo is een netwerk voor iedereen die een partner heeft verloren na een overlijden. Je kan er een luisterend oor vinden, of je kan deelnemen aan activiteiten zoals rouwzorggroepen of rouwzorgweekends.