Welkom alleenstaande ouder

Deze website is voor iedereen die alleen instaat voor de opvoeding van de kinderen.
Je vindt hier heel wat nuttige informatie die het dagelijkse leven makkelijker maakt.

Babysit vinden

Zin om eens een avondje uit te gaan? Een oudercontact? Dan komt een babysit zeker van pas. Probeer volgende manieren eens om een geschikte babysitter te vinden die je kan vertrouwen.

  Via de Gezinsbond

  kinderoppasdienst van de Gezinsbond
  kinderoppas@gezinsbond.be
  02/507.89.66

  Hoe aanvragen?

  • Je moet lid zijn van de Gezinsbond (€ 41 per gezin per jaar)
  • De eerste keer dat je gebruikt maakt van de kinderoppasdienst koop je een prestatieboekje. Dit boekje geldt voor vijf oppasbeurten en kost € 10. Daarmee is je babysitter verzekerd.
  • Je betaalt € 5 per begonnen uur. Het minimum dat je moet betalen is € 10. Een overnachting van 22u tot 8u + ontbijt kost je € 25.
  • Contacteer de plaatselijke coördinator om een kinderoppasboekje te kopen, om een geschikte babysitter te zoeken en voor meer informatie.

  Sommige ziekenfondsen hebben een babysitdienst. Vraag het na bij je ziekenfonds.


  Wie in een universiteitsstad woont, kan bij de jobdienst van de universiteit navragen of er geïnteresseerde studenten zijn.


  Zoek zelf een babysitter via zoekertjes op school. Vraag het aan vrienden, buren, familie, aan andere ouders aan de schoolpoort,…


  Er bestaan een aantal internetsites waar mensen zich kunnen aanmelden als babysit. Bij sommige sites moet je betalen om een babysit te contacteren. Je kan je op zo’n sites registreren en in hun databanken op zoek gaan naar een babysit. Vaak kan je er beoordelingen lezen en geven of jezelf opgeven als babysitter. Let op, deze websites zijn geen bemiddelingsdiensten en kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld als er iets fout loopt. Daarom is het altijd aan te raden een extra verzekering af te sluiten. De babysitters worden bovendien niet gescreend. Wees dus alert en waakzaam.

  www.babysits.be
  Oppas Care.com
  www.sitly.be