Welkom alleenstaande ouder

Deze website is voor iedereen die alleen instaat voor de opvoeding van de kinderen.
Je vindt hier heel wat nuttige informatie die het dagelijkse leven makkelijker maakt.

Noodopvang

Een ziek kind thuis?

Kinderen worden af en toe ziek. Als ze niet ernstig ziek zijn of geen besmettelijke ziekte hebben, kunnen ze misschien terecht bij het kinderdagverblijf of de onthaalouder waar ze normaal heen gaan. Contacteer hen wel voor je je ziek kind erheen brengt.

Als ze niet terecht kunnen in de kinderopvang of bijvoorbeeld bij de grootouders, moet je niet wanhopen. Er bestaan voldoende betaalbare initiatieven die zieke kinderen thuis opvangen. Meestal moet je die wel minstens een dag op voorhand verwittigen en moet je dus andere opvang voor één dag regelen.

  Je hebt per jaar recht op 10 dagen verlof om dwingende redenen om bv. voor een ziek kind te zorgen. Je krijgt, tenzij anders afgesproken met je werkgever, wel geen loon tijdens die dagen.

Alle ziekenfondsen bieden een thuisoppas voor zieke kinderen aan. Contacteer hen dus of bezoek hun website voor meer informatie en de prijs.

  Sommige bedrijven hebben een regeling om zieke kinderen van werknemers op te vangen. Vraag ernaar.

  Check op de website van je gemeente. Sommige gemeenten bieden je meer informatie over je mogelijkheden als je met een ziek kind thuis zit.