Welkom alleenstaande ouder

Deze website is voor iedereen die alleen instaat voor de opvoeding van de kinderen.
Je vindt hier heel wat nuttige informatie die het dagelijkse leven makkelijker maakt.

Op school

Het belang van goed onderwijs is niet te onderschatten. Daarbij gaat het niet alleen om het diploma dat voor een deel de kansen op de arbeidsmarkt bepaalt. Je kind zit voor een groot deel van het jonge leven op de schoolbanken. Kinderen krijgen er de kans om leeftijdsgenoten te leren kennen en een vriendenkring uit te bouwen. Daarom is het belangrijk om als ouder stil te staan bij de schoolkeuze en de prestaties van de kinderen op school.

  Onderwijs in Vlaanderen – voor ouders van kinderen in het kleuter-, lager of secundair onderwijs
  Gids voor ouders met kinderen in het basisonderwijs
  Klasse voor Ouders

Heb je vragen over rechten en plichten van leerlingen en ouders?

Dan kan je terecht bij de informatiepunten van het ministerie van Onderwijs:

Een school vinden

Het is belangrijk om een goede school te vinden die jou en je kind ligt. Ontdek hier hoe je een goede school vindt, wat je kan doen als een school je inschrijving weigert. Je vindt hier ook informatie over de leerplicht.

Lees meer »

School-en studietoelage

Kinderen op school hebben, kost geld. Ontdek hier wat je kan doen als je niet akkoord bent met de schoolrekening. Kijk zeker ook na of je in aanmerking komt voor de schooltoelage of studietoelage!

Lees meer »

Begeleiding op school

Waar kan je terecht voor advies ivm je kind op school? Het gaat daarbij om de studiekeuze, leerprestaties, het welbevinden van je kind op school, …

Lees meer »

Participeren op school

Er bestaan veel initiatieven voor ouders die nauwer betrokken willen zijn bij het schoolgebeuren van de kinderen. Als je als ouder interesse toont en contact houdt met de school, ondersteun je werk van de leerkrachten.

Lees meer »